Veelgestelde vragen

Offerte

 • Hoe is mijn offerte opgebouwd?
  Ons unieke offertesysteem biedt een totaalpakket, uitgaande van te schilderen elementen en een verfsysteem in plaats van manuren. Zaken als vertragingen, administratieve onjuistheden, herstel- of garantiewerk enzovoorts zijn niet van invloed op uw vooraf vastgestelde prijs.
 • Ik weet niet zeker of ik het schilderwerk goed heb opgegeven en mijn offerte correct is, wat nu?
  De eerste offerte die u heeft ontvangen is automatisch opgesteld op basis van de door u ingevulde gegevens. Indien u akkoord gaat neemt een schildersbedrijf contact met u op om een schouw in te plannen; een technische inspectie van de staat van uw schilderwerk, ter controle en eventuele aanpassing of aanvulling op de door u ingevulde gegevens. Als er aanpassingen aan uw offerte nodig zijn, ontvangt u een nieuw aanbod dat u wel of niet kunt accepteren.
 • Hoe kan het dat mijn nieuwe offerte na de schouw zoveel duurder is?
  De offerte kan na de schouw duurder uitvallen als blijkt dat de te schilderen elementen niet correct of volledig zijn opgegeven, als er een zwaarder verfsysteem, speciaal steigerwerk of een hoogwerker nodig is of als er ander meerwerk is geconstateerd, zoals deelvervangingen die nodig zijn door houtrot. De nieuwe offerte is een nieuw aanbod waarop u akkoord dient te geven voordat wij overgaan tot uitvoering van het schilderwerk.
 • Tot wanneer kan ik gebruikmaken van bedenktijd en de offerte annuleren?
  Als u de eerste offerte accepteert treedt er een bedenktijd van 14 kalenderdagen in werking, ongeacht de datum van de schouw. Indien de schouw niet leidt tot wijzigingen, kunt u uw offerte annuleren binnen de bedenktijd en volgens artikel 4 van de algemene voorwaarden.

Betalingen

 • Hoe werkt het betalingsproces?
  De betalingen zijn opgedeeld in drie termijnen. 1. De eerste termijnbetaling betreft 20% van de totaalsom en dient u te voldoen voor de start van de uitvoering van het werk. 2. De tweede termijnbetaling betreft 60% van de totaalsom en dient u te voldoen na akkoord op oplevering van de werkzaamheden. 3. De derde termijnbetaling betreft 20% van de totaalsom en dient u te voldoen na goedkeuring van het schilderwerk door een onafhankelijke expert van Paint Zervices of na akkoord op oplevering van eventueel herstel. Als er tijdens uitvoering meer-/ of minderwerk is overeengekomen en vastgelegd, dan wordt dit automatisch verrekend met het laatste termijnbedrag. Als er tijdens uitvoering meer-/ of minderwerk is overeengekomen en vastgelegd, dan wordt dit automatisch verrekend met het laatste termijnbedrag.

Schilders(bedrijven)

 • Ik kan niet zelf een schildersbedrijf kiezen, hoe weet ik dat er betrouwbare en gekwalificeerde schilders bij mij komen werken?
  Schildersbedrijven komen namens Paint Zervices het schilderwerk bij u uitvoeren. Om de kwaliteit van het geleverde werk te kunnen waarborgen stelt Paint Zervices hoge eisen aan haar schilderspartners. Paint Zervices helpt de schilders in de uitvoering door training, begeleiding en controle op alle bedrijfsniveaus, met betrekking tot communicatie en gedrag, gebruik van materialen en de kwaliteit van de uitvoering.

Verf en verfsystemen

 • Welke verfproducten worden gebruikt?
  Verfleverancier Sikkens is gekozen vanwege hun distributienetwerk en de prijs en kwaliteit van hun producten. Voor het buitenschilderwerk hebben we gekozen voor de Sikkens Rubbol XD High Gloss en Sikkens Rubbol SB. Voor het binnenschilderwerk hebben we gekozen voor de Sikkens BL Rezisto. Voor de muren kiezen we voor Alphatex SF of Alphatex Satin SF. Deze producten kenmerken zich door de duurzaamheid en de kwaliteit die we verlangen om tot het beste resultaat te komen.
 • Wat houden de ‘verfsystemen’ in waarover wordt gesproken?
  Een verfsysteem schrijft de werkwijze voor om de kwaliteit van uw schilderwerk zes jaar volledig te kunnen waarborgen. Bij uw inschrijving wordt automatisch een bepaald verfsysteem berekend: A, B of C, waarbij A het lichtst is. Een zwaarder verfsysteem betekent dat er meer werk nodig is om het juiste resultaat te bereiken en daarom is dit duurder. De daadwerkelijke staat van het schilderwerk bepaalt het toe te passen verfsysteem en kan daardoor pas tijdens de schouw definitief bevestigd worden.